A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 243

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/dm288/public_html/system/core/Exceptions.php:170)

Filename: libraries/Session.php

Line Number: 671

DM Obezbedjenje
banner DM obezbedjenje

Alarmni sistemi

 

 

Sistemi protivprovalne i protivpožarne elektronske zaštite danas predstavljaju vrlo nužnu neophodnost dodatnog obezbeđivanja objekata većeg značaja. Sa trenutnim stepenom razvoja tehnologije i primenjenih tehničkih rešenja, u mogućnosti smo da ponudimo zaštitni sistem koji u potpunosti zadovoljava postavljene sigurnosne zahteve i kriterijume.

Pima Alarms

 

U našem radu opredelili smo se za ugradnju alarmne opreme izraelskog proizvođača “PIMA Electronic Systems Ltd.”, jer trenutno predstavlja vrhunac ponude u ovoj oblasti zahvaljujući implementaciji najaktuelnijih tehničkih i tehnoloških prodora. Time je obezbeđen najviši, trenutno mogući, nivo pouzdanosti i sigurnosti opreme jednog proizvođača koji se na tržištu može naći.

 

 

Protivprovalni i protivpožarni sistem proizvođača “PIMA” predstavlja visokointegrisani, modularni, proširivi sklop koji neprekidno nadgleda rad svojih sastavnih delova. Na taj način, uz postojanje posebnog zaštitnog mehanizma od sabotaže, sistem ne dozvoljava ometanje izvršenja svoje primarne funkcije a da takav pokušaj ne signalizira.

 

U slučaju neovlašćene povrede prostora objekta pod zaštitom od strane nepoznatog lica sa nepoznatim namerama, a pod uslovom da je sistem AKTIVIRAN, prvi deo sistema koji reaguje je detektor pokreta. Obzirom na njihov strateški isplaniran raspored nije moguće povrediti unutrašnji prostor štićenog objekta a da nijedan od detektora pokreta to ne registruje. Kada određeni detektor pokreta registruje kretanje u svom polju pokrivanja, šalje signal alarmnom kontrolnom panelu. Alarmni kontrolni panel na osnovu primljenog signala generiše poruku o nastaloj povredi prostora sa tačnim podacima o tome koji detektor pokreta je aktiviran. Na osnovu te informacije može se odrediti mesto povrede prostora, obzirom da nam je unapred poznat raspored senzora u objektu. Takva poruka se šalje od strane kontrolnog panela, putem komunikatora, monitoring centru istovremeno i putem telefonske linije i putem radio veze.

 

Na ovaj način, kombinacijom ova dva vida komunikacije, postižu se najbolji efekti. Radio veza omogućava trenutni prenos informacije do monitoring centra, tako da raspolažemo informacijom o povredi prostora praktično istog trenutka kada se ona desi. Ovakvo jedinstveno tehničko rešenje ima za rezultat dovoljno vremena za pravovremenu reakciju, jer informaciju o narušavanju integriteta objekta dobijamo istog momenta kada se ona i desi. Po tome su ovakvi sistemi jedinstveni na tržištu i predstavljaju sam vrh ponude u pogledu efikasnosti i mogućnosti.

 

U trenutku nastanka alarma, postoji mogućnost aktiviranja mikrofonskog modula (ukoliko je instaliran) za osluškivanje dešavanja unutar objekta. Mikrofonski modul je moguće aktivirati isključivo za vreme trajanja alarmnog stanja, kao unapred definisana reakcija sistema na vanredno dešavanje u objektu. Osluškivanjem dešavanja unutar objekta može se ostvariti detaljniji uvid u trenutnu situaciju i u skladu sa tim planirati dodatne aktivnosti na zaštiti integriteta objekta. Obzirom da se tonski zapis prenosi telefonskom linijom, kvalitet i pouzdanost ove mogućnosti isključivo zavisi od kvaliteta, opterećenja i dostupnosti vodova Telekoma “Srbija”.

 

Svaka informacija se pored radio veze šalje i telefonskom linijom ka monitoring centru. Ovim postupkom se obezbeđuje neophodna rezerva komunikacije, jer u slučaju prekida telefonske linije informacija ipak stiže do monitoring centra zajedno sa porukom o prekidu telefonske linije. Na taj način sistem je potpuno zaštićen od bilo kakvih pokušaja sprečavanja komunikacije, čak i u slučaju namere sabotaže radio predajnika, jer je zaštićen unutar kućišta kontrolnog panel čije neovlašćeno otvaranje ne može proći neprimećeno.

 

 

 

22.09.2013.

Dovoljan je samo jedan "Like" i najnovije informacije možete pratiti putem naše Facebook stranice https://www.facebook.com/dm.obezbedjenje

18.09.2013.

 

Instalirali smo novi monitoring centar u opštini Kladovo (istočna Srbija). Za sve informacije kontakt telefon 019/80-30-30!

 

Design by Scala Team logo